Select Page

سال ۱۴۰۳ سالی مهم و حساس برای سیاست خارجی کشورمان در حوزه های مختلف است. ایران در ابعاد منطقه ای و بین المللی با مسائل و دستورکارهای مختلفی مواجه است که بایستی از طریق اتخاذ بهترین سیاست‌ها به مواجهه با آن ها بپردازد.

به گزارش ایسنا، الف نوشت: همزمان با آغاز سال جدید خورشیدی(سال ۱۴۰۳)، بسیاری از ناظران و تحلیلگران جدای از ارائه تحلیل و تفسیرهای مختلف در مورد عملکرد دستگاه سیاست خارجی کشورمان در سال ۱۴۰۲، ارزیابی های مختلفی را در مورد روند تحولاتی آتی که کشورمان در سال ۱۴۰۳ در حوزه سیاست خارجی بایستی به نحوی جدی برای آن ها برنامه ریزی کند نیز ارائه می کنند.

در این چهارچوب، به نظر می رسد که سیاست خارجی کشورمان در سال ۱۴۰۳، به طور خاص در مورد سه رویداد مهم، بایستی تدابیر و برنامه های خاصی را در دستورکار داشته باشد.

اولا، در سال ۱۴۰۳، ما شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا خواهیم بود. انتخاباتی که به نظر می رسد دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق آمریکا از شانس بالایی جهت پیروزی در آن(با استناد به نتایج نظرسنجی‌های مختلف در آمریکا) برخوردار است. فردی که در صورت بازگشت مجدد به کاخ سفید، دوره تازه ای از سیاست های شدید ضدایرانی را علیه کشورمان عملیاتی و اجرا خواهد کرد.

کما اینکه او در دوره اول ریاست جمهوری خود در فاصله میان سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نیز کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه انداخت و در کنار آن، سطح تنش های منطقه ای و بین المللی علیه ایران را هم به نحو قابل توجهی افزایش داد. حال در این شرایط، بازگشت ترامپ به کاخ سفید، به معنای احیای فشارهای وی علیه ایران نیز خواهد بود. موضوعی که کشورمان باید از همین حالا تدابیر لازم را جهت مواجهه موثر با آن در دستورکار قرار دهد.

دوم اینکه از مهرماه سال ۱۴۰۲ و همزمان با آغاز جنگ غزه، بخش قابل توجهی از تلاش ها و اقدامات کشورمان در حوزه سیاست خارجی، معطوف به جنگ غزه بوده است. این جنگ، حامل تبعات و پیامدهای معناداری برای آینده معادلات سیاسی و امنیتی منطقه غرب آسیا است.

از این رو، با توجه به احتمال بالای تشدید تنش زایی و جنگ افروزی صهیونیست ها علیه مردم غزه به ویژه در شهر رفح، به نظر می رسد که محور مقاومت در منطقه و البته کشورمان نیز باید تدابیر تازه ای را در مواجهه با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن اتخاذ کنند و از شکل گیری معادلات مطلوب آن ها در سطح منطقه جلوگیری کنند. از این رو، جنگ غزه و اتحاذ تدابیر جدید در این رابطه نیز یکی از مسائل مهم سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۳ است.

و در نهایت اینکه دستگاه سیاست خارجی کشورمان بایستی تلاش ها و اقدامات گسترده ای را جهت محقق کردن شعار سال ۱۴۰۳ که توسط مقام معظم رهبری مطرح شد یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز انجام دهد.

حوزه کاری دستگاه سیاست خارجی در این رابطه بایستی معطوف به تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی خارجی کشورمان و زمینه سازی برای صادرات آسان ترِ کالاهای تولیدی کشورمان به خارج از ایران باشد. در حقیقت، در حوزه صادرات کالاهای تولیدی ایران، وزارت خارجه و حوزه دیپلماسی اقتصادی کشورمان بایستی فعالانه وارد میدان شوند و برای ایران فرصت سازی و زمینه سازی های لازم را انجام دهند.

انتهای پیام